چین در حال برنده شدن در جنگ داده های بزرگ است

به گزارش سلامت و زیبایی، مت پوتینگر*؛ پرزیدنت جو بایدن در نشست اخیر خود با شی جین پینگ در تاریخ 15 نوامبر متعهد به رقابت ساده و سرراست با چین شد. با این وجود، پکن در حال شکست دادن ایالات متحده و متحدان آن کشور در یک حوزه مهم است: داده ها.

چین در حال برنده شدن در جنگ داده های بزرگ است

داده ها نفت قرن بیست و یکم محسوب می شوند و منبعی ضروری هستند که به قدرت مالی، قدرت ملی و الگوریتم های هوش مصنوعی یاری می نمایند و سرچشمه این داده ها همه ما را شامل می گردد: سوابق سلامتی و توالی ژنتیکی ما، عادات آنلاین ما، جریان زنجیره تامین کسب و کار ما، ترابایت تصاویری که به وسیله تلفن های همراه، پهپاد ها و خودرو های بدون سرنشین پخش می شوند و رقابت برای نفوذ دنیای در قرن بیست و یکم مستلزم حفاظت و استفاده از این داده ها برای دستیابی به مزایای تجاری، فنی و نظامی است. تا اینجای کار چین برنده شده و غرب به سختی درگیر است.

شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به وسیله مجموعه ای از قوانین و مقررات تازه کوشش نموده تا حزب کمونیست چین را به قدرتمندترین دلال داده در دنیا تبدیل کند. پکن چگونه این کار را انجام می دهد؟ با جدا ساختن داده های چینی از داده های دنیا اعمال قدرت فرا سرزمینی تازه ای را بر جریان داده های دنیای انجام می دهد و شرکت های خارجی فعال در چین را در قید و چارچوب قانونی و حقوقی قرار داده است همه این ها در حالی است که چین داده های سایر کشور ها را به روش های قانونی و غیر قانونی جذب می نماید.

شی با این کار داده های 1.4 میلیارد نفر چینی که نشان دهنده الگو ها و رفتار های آنان است را مسدود می نماید. این موضوع رقبای چین که در کوشش برای کسب فزونی مالی در عرصه دنیای هستند را دچار مشکل می سازد.

دوت بایدن در خصوص اهمیت داده ها در رقابت ما با چین صحبت نموده، اما هیچ استراتژی قابل مشاهده ای را ارائه نداده است. این موضوع حریم خصوصی، رقابت مالی، امنیت ملی و جایگاه آینده امریکا را تهدید می نماید. این یک آزمون بزرگ برای سیاست امریکا در قبال چین در سال 2022 میلادی خواهد بود.

در حالی که سیاستمداران امریکایی نگران بهره برداری احتمالی داده های بزرگ به وسیله غول های فناوری در امریکا هستند نسبت به جاه طلبی های چین در خصوص داده های بزرگ چشم شان را بر روی واقعیات بسته اند. این در حالی است که ما می دانیم چین چگونه از بازار های سرمایه مان بهره برداری می نماید و از منابع و داده های آن برخوردار می گردد.

شی جین پینگ از روز به قدرت رسیدن نشان داده فکر می نماید و سپس اقدامات بزرگ را عملی می سازد. او در سال 2013 میلادی اندکی پس از کسب سِمت ریاست جمهوری چین گفت: اقیانوس وسیع داده ها درست مانند منابع نفتی در دوران صنعتی شدن دارای قدرت و فرصت های تولیدی عظیمی هستند و هر کس که فناوری های کلان داده را کنترل می نماید منابع توسعه را کنترل می نماید و دست بالا را خواهد داشت.

از آن موقع، پکن چارچوبی را برای کسب اطمینان از اینکه انباشت انبوه داده ها در خدمت منافع استراتژیک حزب کمونیست چین است تهیه نموده است. مجموعه قوانینی که در سال 2017 میلادی اجرا شد قدرت حزب را برای دسترسی به داده های در چین و در ارتباط با شرکت های چینی مانند هواوی در خارج از آن کشور تایید کرد.

اکنون چین بی سرو صدا مجموعه تازه ای از قوانین را وضع نموده است ابتدا قانون امنیت داده ها در ماه سپتامبر و در پی آن در نوامبر قانون حفاظت از اطلاعات شخصی که طبق آن نه تنها دسترسی به داده های خصوصی دارد بلکه کنترلی فراتر و موثرتر را اعمال می نماید.

این موضوع تاثیر زیادی بر روی شرکت های خارجی فعال در چین دارد. نه تنها داده های چینی آنان باید در چین بماند و در دسترس دولت باشد بلکه چین اکنون خواهان کنترل این است که آیا شرکت های خارجی می توانند این داده ها را به دفتر مرکزی خود ارسال نمایند یا خیر.

تاثیر این قوانین معین است. اپل، تسلا و دیگر شرکت ها تصمیم گرفته تا مراکز داده های چینی اختصاصی را بسازند و گاهی اوقات با مشارکت نهاد های دولتی چین این کار را انجام می دهند تا مبادا دسترسی به بازار بزرگ مصرف نمایندگان چینی را از دست بدهند. اقدامات اخیر چین تکمیل نماینده کوشش طولانی مدت آن کشور برای خرید، سرقت و به کسب اطلاعات از منابع داده خارجی در سراسر دنیا است.

پکن پایگاه های اطلاعاتی شرکت های چند ملیتی را هک می نماید و با برنامه های جذب استعداد در دانشگاه ها و شرکت های خارجی نیز اقدام مشابهی را انجام می دهد. چین به داده های خارجی دسترسی دارد و در مقابل از دسترسی خارجی ها به داده های چینی جلوگیری می نماید.

به نظر می رسد چین گمان می نماید دولت های خارجی از خود واکنشی نشان نخواهند داد امریکا هیچ رویکرد فدرال جامعی برای حاکمیت داده ندارد و مقررات عمومی حفاظت از داده های اتحادیه اروپا نیز بیش تر بر حریم خصوصی مصرف نمایندگان متمرکز است.

آیا سیاستگذاران امریکایی و اروپایی متحدان آن کشور رویکردی را برای محدود کردن جریان داده های استراتژیک به چین توسعه خواهند داد: در حال حاضر پاسخ دولت بایدن این است: شاید. جیک سالیوان مشاور امنیت ملی امریکا تابستان سال جاری گفته بود: رقبای استراتژیک ما داده های کلان را به عنوان یک دارایی استراتژیک می بینند و ما نیز باید چنین نگاهی به آن داشته باشیم. این گفته واضح و قانع نماینده است، اما با بازخوانی رسمی نشست بایدن و شی به نظر نمی رسد داده ها در دستور کار بایدن قرار داشته باشند. تا به امروز راه چاره های امریکا ناکافی بوده اند.

در ماه ژوئن، دولت امریکا دستوری اجرایی را صادر کرد که در آن فرایند نظارتی تازه برای محدود کردن جریان داده های فرامرزی به علت امنیت ملی در نظر گرفته شد، اما فرایند تازه هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است نه علیه پهپاد های چینی نه علیه دسترسی چینی ها به مراکز داده ها، آزمایشگاه و آزمایشگاه های فناوری زیستی امریکا یا سایر اهداف بالقوه.

در این میان تعامل دیپلمات های امریکایی و مذاکره نمایندگان تجاری در خصوص مسائل مرتبط با داده ها گرفتار درگیری تلخ تنظیم نماینده های اروپایی بر سر قوانین حفظ حریم خصوصی در برابر غول های فناوری امریکا است. تهدیدات به مراتب بزرگ تر از سوی چین تا حد زیادی رفع نشده اند. خبر خوب آن است که اگر کشور های دموکراتیک دست به دست هم دهند ممکن است در موقعیت بهتری نسبت به پکن قرار گیرند.

در ماه های اخیر، شی غول های فناوری خصوصی چینی مانند علی بابا را تحت فشار قرار داده و آنان را مجبور نموده که داده های شان را به اشخاص ثالث تحت کنترل دولت واگذار نمایند. این فشار به حذف بیش از یک تریلیون دلار از ارزش بازار انجامید اکنون آن شرکت ها دیگر کنترلی بر داده های خود ندارند و کم تر نوآور خواهند بود. با این وجود، برای سرمایه گذاری بر روی غلبه بر اقتدارگرایی چین به منظور حفظ فزونی امریکا استراتژی ای وجود ندارد.

با اجرای قوانین قوی تر، فرمان اجرایی ژوئن دولت بایدن، رویکردی هوشمندتر در داخل کشور شروع خواهد شد. این امر مستلزم مسدود کردن ترتیباتی است که به وسیله آن حجم زیادی از داده های حساس امریکا به چین جریان پیدا می نماید چه به وسیله سوابق پزشکی، یا برنامه های تلفن همراه و یا کانال های دیگر که همگی اساسی فاقد نظارت هستند.

متحدان دموکراتیک امریکا نیز باید برای ترویج به اشتراک گذاری داده میان خود و محدود کردن جریان داده ها به چین با یکدیگر همکاری نمایند. طرح اولیه ای به وسیله شینزو آبه نخست وزیر سابق ژاپن ارائه شد مبنی بر ایده باید با اعتماد به یکدیگر سیاست متحدی را اتخاذ کرد.

برای یک نسل، چین در طراحی استراتژی تجارت داده موثر عمل نموده است: احتکار داده برای من واگذاری داده به شما. اگر واشنگتن و متحدان آن کشور پاسخی قوی را ترتیب ندهند شی در مقام فرماندهی بلندترین نقاط قدرت دنیای در آینده پیروز خواهد شد.

*معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در دولت ترامپ و پژوهشگر انستیتو هوور

منبع: نیویورک تایمز

ترجمه: سلامت و زیبایی

منبع: فرارو

به "چین در حال برنده شدن در جنگ داده های بزرگ است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چین در حال برنده شدن در جنگ داده های بزرگ است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید