اشک ها و لبخندهایِ کتاب

به گزارش سلامت و زیبایی، خبرنگاران در اردبیل- حاتم رسولی: از وقتی کرونا، ویروس منحوس یک راست و بدون اطلاع قبلی آمده و هم نشین و هم دم ما شده، خیلی از برنامه ها و کارهای روزمره مان را دستخوش تغییرات بسیاری کرده است. فکر می کنم همگی در این مدت چندین ماهه با تمام وجود، محدودیت های نامحدودی که این مهمان ناخوانده بر ما تحمیل کرده را درک کرده ایم. ازجمله این اتفاقات که تأثیر مهمی بر حوزه فرهنگ گذارده، موضوع کتاب و مطالعه است.

اشک ها و لبخندهایِ کتاب

حضور ویروس کرونا اغلب تجمعات مرتبط با کتاب را به کما برده است. دیگر نه خبری از برگزاری آیین های رونمایی و نقد و آنالیز کتاب شنیده می شود و نه جشنی برای تولد کتابی یا مراسم امضایی برگزار می شود. کتابفروشی ها که تقریبا مشتری ندارند و قرائت خانه های کتابخانه ها نیز مدت هاست درهای خود را به روی علاقه مندان به مطالعه بسته اند.

گویا یار مهربان در بازار کووید19 تنها مانده و می رود که آرام آرام فراموش شود. اشک های جان سوز کتاب ها در گوشه گوشه کتابخانه ها قابل مشاهده است. کتاب ها دیگر مشتریان قبلی خود را ندارند و در اندوهی دهشتناک، روزگار می گذرانند. انگار کتاب ها نیز خود را قرنطینه نموده اند و در مهجوریتی عمیق در کنج قفسه های کتاب، تنهای تنها و ناخوش احوال زانوی غم بغل نموده، مویه سر می دهند. کتاب های کتابفروشی ها و کتابخانه ها، اندک مشتریان خود را نیز از دست داده اند و ناامیدانه چشم به در هستند تا کسی بیاید و آن ها را از این بی کسی و هجر و جدایی نجات بخشد.

اما در این سوی، جریانی دیگر شکل گرفته است. کتاب هایی که مدت ها بود در گوشه قفسه های کتاب و کتابخانه های خانگی برای خود جا خوش نموده بودند و گرد تنبلی و عزلت، چهره آن ها را فرا گرفته بود، در روزها و ماه های کرونایی، جانی تازه یافته اند.

بسیاری کسان این به فراموشی سپرده شدگان را در آغوش کشیده اند، غبار گوشه نشینی و هجران را از سیمای آن ها زدوده اند و بعد از مدت ها رخوت و سستی، فرصتی پدید آمده تا لای کتاب ها باز شود و دیگر بار، گوهرهای زیبا و تابنده از سطور جان دار و جان بخش کتاب ها بر چشم های مخاطبان بغلطند و دنیایی پر از شادی و لبخند را به کتاب و کتاب خوان عرضه دارند. قفسه های کتاب نیز از این که چندین کتاب از آن برداشته شده، خیلی راضی به نظر می رسند. آن ها کمر راست نموده، از بار سنگین نگهداشتن کتاب کمی آسوده گشته اند.

لبخند رضایت، هم بر چهره کتاب ها قابل مشاهده است و هم بر لبان خوانندگان. بزرگترها در کنار بچه ها و اهالی خانه با هم دیگر، کتاب می خوانند و ساعاتی را با خواندن صفحاتی از کتاب ها به شادی و خوشی طی می نمایند.

روزگار غریبی ست؛ اشک ها و لبخندهای کتاب دیدنی است.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "اشک ها و لبخندهایِ کتاب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اشک ها و لبخندهایِ کتاب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید