توصیه هایی درباره خوردن خیار در دوران بارداری

به گزارش سلامت و زیبایی، خیار سرشار از مواد مغذی است و برای افزایش باروری و افزایش اندازه تخمک گذاری در زنان شناخته شده است. اما آیا خوردن خیار در بارداری، عوارضی برای مادر و جنین در پی دارد؟ و مزایای خوردن آن چیست؟

توصیه هایی درباره خوردن خیار در دوران بارداری

مزایای خوردن خیار در بارداری

خوردن خیار در بارداری مزایای زیادی در پی دارد. دانستن این موارد موجب می گردد که آن را حتما به رژیم غذایی خود در دوران بارداری بیافزایید.

1. کالری کمخوردن خیار به تنهایی باعث چاقی نمی گردد. خیار به علت دارا بودن فیبر زیاد، احساس سیری ایجاد می نماید و از چاقی پیش گیری می نماید. آیا می دانید خیار چند کالری انرژی دارد؟ فقط 8 کالری برای نصف فنجان خیار آن هم همراه با پوست!

2. ویتامین K و استخوان های قویویتامین کا یک ماده غذایی ضروری برای داشتن استخوان های قوی و سالم است. خیار هم چنین دارای ویتامین B (ویتامین ضروری برای سلامت قلب و مغز)، آهن، اسید فولیک و مهمیم است.

3. جلوگیری از کم آبی بدنخیار دارای مقادیر زیادی آب میان بافتی است. خوردن خیار در بارداری از عدم تعادل الکترولیت بدن به علت کمبود آب پیش گیری می نماید.

4. تقویت الاستیسیته پوستاگر سه ماهه اول بارداری خود را سپری می کنید، خیار را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. خیار با کلاژن سازی، الاستیسیته پوست را افزایش داده و آن را برای بزرگ شدن سایز شکم آماده می نماید.

5. جلوگیری از تورمخیار یک دیورتیک طبیعی است و از تورم دست و پا ها در بارداری پیشگیری می نماید.

6. بهبود روحیهویتامین های B موجود در خیار ها به عنوان ویتامین های حال خوب شناخته می شوند که برای مغز مفیدند و باعث افزایش روحیه می شوند.

7. رشد جنینخیار دارای خواص ویتامین B3، اسید فولیک، روی، پتاسیم، مهمیم و آهن است که همه این مواد برای رشد جنین ضروری هستند و از بروز اختلالات رشدی جلوگیری می نمایند.

8. جلوگیری از یبوستخیار دارای محتوای فیبر بالاست. این بدان معنی است که از بروز یبوست در دوران بارداری و هموروئید پیشگیری می نماید!

9. افزایش سطح ایمنی بدنخیار غنی از آنتی اکسیدان های حیاتی است که منجر به افزایش سطح ایمنی و جلوگیری از توسعه عفونت در سراسر بدن می گردد.

10. تنظیم مقدار قند خوناگر دچار دیابت بارداری شده اید، بهتر است بدانید که خوردن خیار در بارداری فشار خون و سطح قند خون در بدن را تنظیم می نماید.

عوارض جانبی خوردن خیار در بارداریالبته خوردن خیار در بارداری، ممکن است با مسائلی هم همراه باشد.

1. گاز معدهگاز معده یکی از شایع ترین مسائل ناشی از خوردن خیار در بارداری است. بعلاوه ممکن است دچار دل درد و آروغ زدن شوید.

2. تکرر ادرارخوردن خیار در بارداری موجب تکرار ادرار می گردد. رفتن پیاپی به دستشویی در دوران بارداری ناراحت نماینده است.

3. آلرژیاگر به خیار حساسیت دارید، خوردن آن ممکن است باعث تورم و خارش گردد.

4. مسمومیتخیار دارای سمومی مانند cucurbitacins و triterpenoids tetracyclic است که باعث طعم تلخ آن می گردد. به همین علت مصرف زیاد خیار می تواند موجب مسمومیت گردد.

5. ابتلا به Hyperkalemia (هایپرکالمی: افزایش پتاسیم در خون)در صورت مصرف بیش از حد خیار، به علت مقدار بالای پتاسیم موجود در آن؛ دل درد، نفخ و حتی ناراحتی کلیه ایجاد می گردد!

موارد منع مصرف خیار در بارداریدر زنانی که سابقه حساسیت غذایی دارند، خوردن خیار در بارداری موجب بروز واکنش های آلرژیک می گردد و معمولا برای مصرف در دوران بارداری نامناسب است.

به عنوان یک قاعده کلی، اگر هر یک از شرایط زیر را دارید، خوردن خیار در بارداری را فراموش کنید!

کولیت

نفریت مزمن

پیلونفریت

هپاتیت

گاستریت

نکاتی پیرامون خوردن خیار در بارداریاگر پزشک مصرف خیار را برایتان منع نکرده است، وقت آن است که از مزایای آن لذت ببرید. در اینجا چند نکته برای لذت بردن بیشتر از آن برایتان بازگو می کنیم.

شستشوی کامل: مطمئن شوید که مواد شیمیایی، خاک و گرد و غبار موجود بر روی پوست خیار را به طور کامل پاک کنید. خیار را در مغازه یا مستقیما از جعبه برندارید و بخورید! حتما پیش از خوردن آن را بشویید و تمیز کنید.

استفاده از خیار در سالاد و اسموتی: خیار افزودنی شگفت انگیزی برای سالاد ها و اسموتیهای شماست. به نوشیدنی های سم زدا (دیتاکس) خیار را اضافه کنید و از آن لذت ببرید.

خوردن خیار با نمک: کمی نمک به خیار اضافه کنید و برای 30 دقیقه آن را در یخچال نگه دارید. این شیوه کلاسیک خوردن خیار است!

استفاده از خیار در ساندویچ: ساندویچ پنیر و خیار و گوجه فرنگی! اشتها آور و خوشمزه! بعلاوه می توانید خیار را در کنار غذا های کبابی و باربکیو سرو کنید.

مخلوط آبمیوه با خیار: نوشیدن آب میوه باعث افزایش مقدار باروری و حفظ تعادل هورمون ها در بدن می گردد. خیار را با میوه ها و سبزی های دیگر در مخلوط کن بریزید و آبمیوه های خوشمزه تهیه کنید.

ماست و خیار: ماست و خیار ترکیبی جادویی و سنتی است که همواره هوادار دارد. افزودن کمی نمک، گل سرخ، کشمش و موسیر با توجه به ذائقه تان، از خیار یک میان وعده عالی و مغذی برای دوران بارداری می سازد.

سخن آخراگرچه خیار یک سبزی خوشمزه و دوست داشتنی است، اما برای خوردن خیار در دوران بارداری، حتما نظر پزشک خود را جویا شوید. سپس با اطمینان خاطر از آن بهره ببرید.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "توصیه هایی درباره خوردن خیار در دوران بارداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توصیه هایی درباره خوردن خیار در دوران بارداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید