تضعیف فراوری داخلی با تمرکز فاینانس خارجی بر نقاط قوت اقتصاد کشور

به گزارش سلامت و زیبایی، عباس علی آبادی گفت: متاسفانه در سطح دولت به دلیل تفکر غلط مالی، فاینانس را بر فراوری داخل ارجح می دانند. بخش عمده ای از فاینانس ها در نقطه ای که نقطه قوت کشور است؛ متمرکز می گردد و نتیجه آن، بیکاری جوانان و خوابیدن فراوری داخل است.

تضعیف فراوری داخلی با تمرکز فاینانس خارجی بر نقاط قوت اقتصاد کشور

به گزارش گروه مالی سلامت و زیبایی، برنامه پایش یک شنبه شب با حضور دکتر عباس علی آبادی مدیرعامل مپنا به موضوع رشد مپنا طی سال اخیر، دستاورد ها و توامندی های ایران در ساخت توربین و ظرفیت صادراتی انواع محصولات مپنا به تبادل نظر پرداخت.

علی آبادی در ابتدای برنامه گفت: شرکت مپنا در حال حاضر یکی از تکنولوژی محورترین شرکت های ایرانی است که با تکیه بر دانش ایرانی، به فراوری محصولات مختلف از جمله توربین می پردازد. در بحث توربین های بادی، در حال حاضر توربین های 2.5 مگاواتی هستند که در حال تحقیق و توسعه برای جایگزینی توربین های بادی با ظرفیت 4.5 مگاواتی هستیم. همچنین مپنا نیز سازنده عظیم ترین مزرعه بادی کشور است.

مدیرعامل مپنا با اشاره به توانایی شرکت مپنا در ساخت توربین بادی اضافه نمود: شرکت مپنا صفر تا صد دانش و توانایی ساخت توربین بادی را دارد، اما نکته مهمی که وجود دارد، در بعضی قطعات قیمت محصولات وارداتی ارزان تر خواهد شد و از نظر مالی فراوری این قطعات توجیه پذیری مالی ندارد؛ بنابراین در حوزه ساخت توربین بادی تا 80 درصد در داخل فراوری می گردد و مابقی به دلیل مزیت نسبی قیمتی وارد می کنیم، اما به طور کامل توانایی ساخت این توربین ها در داخل وجود دارد.

علی آبادی در رابطه با دستیابی به تکنولوژی روز توربین های سیکل ترکیبی افزود: بازدهی توربین های ساخته شده مپنا در نیروگاه ها برای توربین های قدیمی بین 36 الی 40 درصد است. اما مپنا طی سال های اخیر مدل ها و کلاس های جدیدی از توربین نیروگاه های سیکل ترکیبی را ساخته است که این بازدهی را به بیش از 58 درصد می رساند. این میزان بازدهی، میزان بازدهی بهترین توربین های سیکل ترکیبی در جهان است که مپنای ایران به آن دست یافته است.

وی ادامه داد: بحث تحریم ها نیز اثرات زیادی را بر کار ما گذاشته است، اما تحریم ها و کارشکنی های در داخل کشور نیز وجود داشت؛ البته ماحصل این تلخی ها با شیرینی دستیابی به هدف و ساخته شدن تجهیز یا نیروگاه موردنظر کاملا از یاد ما می رود. مپنا طی سال های اخیر توانسته است در راستا ساخت توربین همپای رقبای جهانی خود جلو برود و این کار بسیار مهمی بوده است.

مدیرعامل مپنا در پاسخ به سوال مجری که شیرین ترین و بهترین دستاورد مپنا در سال های تحریمی اخیر چه بوده است؟ گفت: شیرین ترین و بهترین دستاورد شرکت مپنا، دستیابی به تکنولوژی ساخت پره های سینگل کریستال بای سید بوده است. شرکت هایی که این فناوری را دارند، شاید به تعداد انگشتان دست نیز نرسند. این اتفاق برای ما و کارکنان شرکت مپنا بسیار سخت و شیرین بود.

علی آبادی در رابطه با توانمندی مپنا در بخش واگن سازی نیز اضافه نمود: شرکت واگن پارس که اخیرا به مپنا اضافه شده است، شرکت بسیار توانمندی است، اما محصولات این شرکت را به دلایل اشتباه مانند فاینانس از خارج از کشور وارد می نمایند. فاینانس یک وام خارجی است که باید با سود به آن ها بازگردانده گردد. شرکت واگن پارس بدون هیچ احتیاجی به ارزبری، می تواند احتیاج کل کشور را در زمینه واگن مترو و قطار خارج شهری تامین کند، اما متاسفانه به دلایل غلط به سراغ این شرکت توانمند ایرانی نرفته اند.

علی آبادی در انتها صحبت هایش در رابطه با دخالت های اشتباه بعضی مسئولین در بازار اضافه نمود: متاسفانه در سطح دولت به دلیل تفکر غلط مالی، فاینانس را بر فراوری داخل ارجح می دانند. این در حالی است که ما بهترین شرکت ها در زمینه واگن سازی را در داخل کشور داریم. متاسفانه بخش عمده ای از فاینانس ها در نقطه ای که نقطه قوت کشور است؛ متمرکز می گردد و نتیجه آن، بیکاری جوانان و خوابیدن فراوری داخل است. این تفکر غلط مالی کشور را بیچاره خواهد نمود. امروز کشور در بخش ریلی جزو بهترین ها هستیم. بخش ریلی کشور احتیاجمند یک بازنگری است؛ فناوری و تجهیزات ریلی کشور به هیچ وجه صندلی بدی ندارد و از محصولات وارداتی با پشتوانه فاینانس، بسیار بهتر هستند. ما به عنوان مپنا تضمین می دهیم که بهتر از خارجی ها احتیاجمندی های داخل کشور را پوشش می دهیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "تضعیف فراوری داخلی با تمرکز فاینانس خارجی بر نقاط قوت اقتصاد کشور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تضعیف فراوری داخلی با تمرکز فاینانس خارجی بر نقاط قوت اقتصاد کشور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید