با هم برنده، بی هم بازنده!

به گزارش سلامت و زیبایی، یکی از مهم ترین مسائلی که بیشتر زوجین مراجعه نماینده به مراکز مشاوره بیان می نمایند، فقدان همدلی و درک همدلانه بین آنهاست.

با هم برنده، بی هم بازنده!

به گزارش سلامت و زیبایی، روزنامه جوان در ادامه نوشت: مهارت داشتن همدلی، توانایی انسان را به منظور شناسایی و پاسخ دهی به حالت های مختلف ذهنی دیگران بالا می برد. در واقع، زمانی یک فرد از قدرت همدلی برخوردار است که بتواند به مسائل و مسائل دیگران از زاویه دید آن ها بنگرد و خود را جای آن ها بگذارد. نکته مهم دیگر اینکه وحدت در یک رابطه زناشویی، مهم تر از برنده شدن است. همه ما دوست داریم که برنده شویم، اما این مفهوم در ازدواج فرق می نماید. شما و همسرتان هر دو در یک تیم هستید. بنابراین شما با هم برنده اید و بی هم بازنده. بهتر است اهدافی را معین کنید که هر دو بتوانید به آن برسید. هر دو باید بعضی از خواسته ها و ترجیحات تان را کنار بگذارید تا بتوانید راحت تر به اهدافتان برسید. این ایثارهای کوچک در رابطه، به سرمایه گذاری های عاطفی در بهبود ازدواج و زندگی مشترک شما منجر می گردد. بی تردید ما با آموختن مهارت زندگی کردن است که می توانیم روابط مستحکمی را در زندگی زناشویی و خانواده ساخته و از زندگی کردن در کنار همسر خود نهایت لذت را ببریم. در ادامه نکاتی برای بهبود کیفیت روابط زناشویی بیان شده است که با هم می خوانیم.

- تا جایی که امکان دارد در پی وام نباشید. فشارهای پرداخت قسط به خانواده استرس وارد می نماید. اگر مجبور به گرفتن وام هستید، در شرایط منطقی این کار را انجام دهید که بدانید توان بازپرداخت آن را دارید و این مسئله را با دیگر اعضای خانواده مطرح کنید و نظرات آن ها را نیز بدانید. چون فشار پرداخت به همه اعضا خانواده وارد خواهد شد و وقتی که مشورت گرفته گردد از اعضای خانواده، احساس هم تیمی بودن ایجاد می گردد و مشارکت فعال تری خواهند داشت. بودجه هر بخش را معین کنید. ابتدا معین کنید که نیازها و خواسته های اولیه خانواده چیست و پس از آن مقدار اختصاص دادن پول را معین کنید. دقت کنید به اجناس جدیدی که به بازار می آیند یا در برنامه مالی شما اولویت ندارد، توجه نکنید. اطمینان حاصل کنید که در برنامه مالی شما، قسمتی هم برای پس انداز وجود دارد. چون داشتن پس انداز باعث جلوگیری از استرس در آینده می گردد. با همسر خود در رابطه با مسائل مالی صحبت کنید. با یکدیگر درباره عایدی و مخارج تان صحبت کنید. اگر ضروری است تقاضای حمایت بیشتر و شرایط را هم درک کنید. صحبت کردن در خصوص مسائل مالی، احترام را شکل می دهد و بین زوجین احساس نزدیکی ایجاد می نماید. هرگز اعتماد مالی بین تان را از بین نبرید.

- اعتماد همسر خود را با پنهان کردن معاملات مالی یا پنهان کردن پولتان از یکدیگر از بین نبرید. این نوع تنش ها، اعتماد و اتحاد را در ازدواج کم می نماید. با هم کوشش کنید تا اعتماد و شفافیت بیشتری در ازدواج ایجاد گردد و از این اعتماد سوء استفاده نکنید. نکته دیگر در بهبود کیفیت ازدواج و ارتباطات صمیمی در روابط زناشویی، حمایت عاطفی است. از همسر خود حمایت عاطفی کنید. کوشش کنید و به خداوند توکل.

- مسائل مالی کشور در حیطه کنترل ما نیست، اما رابطه عاطفی با همسر و نزدیکانمان در حیطه کنترل ماست. قدر روابط عاطفی خود را بدانیم و برای حفظ آن کوشش کنیم. در اختلاف ها به یاد داشته باشید که برنده یا بازنده وجود نخواهد داشت. در همه ازدواج ها بروز اختلاف نظر اجتناب ناپذیر است، اما مهم، نگرش زوجین به مسائل بین شان است. زوجین با هم برنده می شوند یا با هم می بازند. در اختلاف ها با احترام متقابل برخورد کنید و راهکار مناسبی بیابید تا بتوانید در کنار هم پیروز شوید. زوجین باید به هم نگاه هم تیمی بودن داشته باشند. اگر اینطور نیست، سعی کنید نگرش تان را تغییر دهید و در پی تغییر طرف مقابل تان نباشید. اول شما آغاز به تغییر کنید. با تغییر شما، رابطه تان هم بهبود خواهد داشت.

- هنگامی که همسرتان با شما صحبت می نماید، از او بپرسید: می خواهی من به حرف هایت گوش دهم و حمایتت کنم یا می خواهی در خصوص حرف هایت نظرم را بگویم و مشورت دهم؟ گروهی از افراد علاقه به حل کردن مسائل دارند و برای هر حرفی که می شنوند می خواهند راه چاره ارائه دهند اما ممکن است همسر شما فقط بخواهد که به حرف هایش گوش دهید، درکش کنید و حمایتش. پس پرسیدن این سوال به صورت شفاف و واضح، به هر دو نفر یاری می نماید که مکالمه را ادامه دهند و از ناامیدی و سرخوردگی در مکالمه جلوگیری می نماید. می توانید به عنوان مخاطب موضع خودتان را معین کنید که الان مخاطب هستید و همدلی می کنید یا مخاطب اید و می خواهید مشورت دهید و نظر خودتان را بگویید.

- زمانی که همسرتان با شما تماس می گیرد، پاسخش را بدهید و کوشش کنید وقتی با همسرتان هستید از گوشی تان کمتر بهره ببرید. امروزه تلفن های هوشمند قدرت زیادی را به ما می دهند و می توانیم کارهای گوناگونی با آن ها انجام دهیم، اما می توانند عامل بزرگی در جدایی عاطفی زوجین نیز شوند و به ارتباطات بین فردی لطمه زنند. اگر همسرتان به شما زنگ می زند، هر کاری می توانید انجام دهید تا به تماسش پاسخ دهید. حتی اگر بگویید که در اولین فرصت با او تماس می گیرید. اگر هم همسرتان زیاد به شما زنگ می زند، محبت آمیز دلیل را بپرسید و ببینید چه کاری می توانید انجام دهید که نگرانی اش را کم کنید و اگر مسئله جدی است حتماً از یک مشاور یا یک روانشناس یاری بگیرید.

ختم کلام اینکه تا به امروز مطالعات و تحقیقات بی شماری در زمینه آنالیز مهارت های مدیریت زندگی زناشویی در زوجین و تأثیرات آن بر سبک زندگی صورت گرفته که نتایج تمامی آنها گویای این مطلب است که در جامعه کنونی، زوجین به منظور برقراری و حفظ روابط محبت آمیز و صمیمی بین خود دچار مسائل عدیده و فراوانی هستند، به گونه ای که سبک و سیاق زندگی آنها در معرض خطر قرار گرفته است. یادمان باشد از مهم ترین جنبه های زناشویی، بحث رضایتی است که زوجین در روابط خود احساس می نمایند. این رضایت زناشویی، از جمله مهم ترین و ارزشمندترین ملاک های اساسی و رکن لازم برای ارتقای سلامت روانی افراد خانواده به شمار می رود که نتیجه وجود آن در خانواده به برقراری رابطه ای محبت آمیز توأم با حس تفاهم و درک متقابل یکدیگر ختم می گردد. رضایت زناشویی و وجود همدلی در میان همسران نقش عمده و بسزایی در مهم ترین نیازهای مادی، مالی و معنوی زوجین و برطرف مسائل دارد. در واقع این رضایت، همدلی و همزبانی و عدم پنهانکاری، موجبات برقراری تعادل و شرایط مورد انتظار را فراهم می آورد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "با هم برنده، بی هم بازنده!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با هم برنده، بی هم بازنده!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید