واگذاری اختیار لغو یا اجرای دورکاری به مدیران دستگاه ها ، کنترل هوشمند کارکنان با سامانه امید

به گزارش سلامت و زیبایی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به شرایط رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح کشور، توضیحاتی پیرامون نحوه عملکرد سامانه هوشمند مدیریت کرونا ارائه کرد.

واگذاری اختیار لغو یا اجرای دورکاری به مدیران دستگاه ها ، کنترل هوشمند کارکنان با سامانه امید

مهندس محسن فرهادی در گفت وگو با سلامت و زیبایی، با اشاره به اینکه از اول آبان ماه انجام واکسیناسیون نیز به عنوان یک شاخص مهم در رعایت پروتکل ها در نظر گرفته شده است، گفت: یعنی زمانی که از پروتکل بهداشتی در ادارات، صنوف و صنایع و... صحبت می کنیم چند اصل مهم باید رعایت گردد که مجموعه آنها پروتکل های بهداشتی است. اولین اصل واکسیناسیون است و دومین اصل زدن ماسک، سومین اصل فاصله گذاری اجتماعی، چهارمین اصل تهویه هوای فضاهای بسته و آخرین اصل نیز بهداشت فردی به معنای شستن و ضد عفونی کردن دست ها است. طبیعتا در همه جای جهان وقتی پوشش واکسیناسیون افزایش می یابد، بازگشایی ها نیز افزایش می یابد اما ما هنوز به پوشش بالای 80 درصد دو دوز واکسن نرسیدیم و طبیعی است که لازم باشد بیشتر احتیاط کنیم.

ضرورت کارت واکسن و پوشش ماسک برای حضور در ادارات

وی درباره لغو و یا کاهش دورکاری ها، اظهار کرد: وقتی سازمان اداری استخدامی کشور اعلام می نماید که ورود کارکنان بدون کارت واکسن به اداره ممنوع است، یعنی طبیعتا همه کارکنان باید واکسینه شوند و حدی از ایمنی را داشته باشند. البته ایمنی کامل پس از 15 روز از تزریق دو دوز کامل حاصل می گردد ولی به هر حال دارا بودن کارت واکسن، استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی در محل کار و کنترل تهویه به وسیله معاونت توسعه هر اداره برای بازگشت به کار لازم است.

واگذاری اختیار تصمیم گیری لغو یا اجرای دورکاری به مدیران

او تاکید نمود: البته طبیعی است که بعضی افراد باید دورکاری داشته باشند. به عنوان مثال خانم هایی که بچه کوچک دارند، فرد دارای بیماری خاص است و... که این افراد می توانند به شکل دورکاری و بیرون از محل خدمت کار نمایند. سازمان اداری استخدامی طی بخشنامه ای اختیار تصمیم گیری پیرامون این موضوع را به مدیر مربوطه واگذار نموده است که با تشخیص مدیریت دورکاری یا لغو آن اجرایی گردد. با این توصیفات باید گفت که دورکاری 100 درصد لغو نشده است و برای بعضی افراد کماکان وجود دارد. دورکاری عمومی در تهران لغو شده است و رفته رفته با افزایش پوشش واکسیناسیون در باقی کشور هم دورکاری لغو خواهد شد.

لزوم اقدام شهرداری برای ممانعت از ورود واکسن نزده ها و بیماران به حمل ونقل عمومی

فرهادی درباره افزایش ترددها در پی لغو دورکاری کارکنان، توضیح داد: هر تجمعی چه با واکسیناسیون و چه بدون آن، منجر به انتقال بیماری و چرخه آن خواهد شد؛ البته کسانی که واکسن نزدند بیماری سخت تری را تجربه می نمایند و ممکن است وارد بیمارستان شده و خدای نانموده فوت نمایند. در برنامه مدیریت هوشمند محدودیت ها که روز اول آبان ماه در ستاد ملی کرونا مطرح شد به این نکات هم توجه شد و باید به سرعت همه نهادهای عمومی مردمی مانند شهرداری ها که متولی حمل و نقل درون شهری هستند این امکانات را داشته باشند که افراد واکسینه شده، واکسینه نشده و حتی بیماران را تشخیص دهند و برای ورود افرادی که واکسن نزدند یا بیمار هستند، در حمل و نقل عمومی ممانعت ایجاد نمایند.

وی با اشاره به اینکه این امر با زیرساخت سامانه ای قابل اجرا خواهد بود، اظهار کرد: وزارت کشور، وزارت ارتباطات و وزارت بهداشت در زمینه این سامانه همکاری نزدیک دارند تا این زیرساخت به سرعت فراهم گردد و کم کم اگر فردی که واکسن نزده است خواست سوار مترو گردد، گِیت ورودی برایش باز نگردد. این یک روش در جهان پیروز است. البته برای حمل و نقل اتوبوسی این کار سخت تر است اما در تاکسی های اینترنتی زیرساخت اجرای این طرح موجود است تا هم راننده و هم مسافر را از نظر سلامتی و تزریق واکسن رصد کنیم. این اقدام در تاکسی های خطی فقط برای رصد راننده فراهم است.

کنترل واکسیناسیون صنوف با کد ملی

معاون فنی مرکز سلامت محیط و کسب و کار وزارت بهداشت، ادامه داد: الان کد ملی هر فردی را که در سامانه salamat.gov.ir وارد کنید به شما مشخصات فرد، نوع واکسن تزریقی، تاریخ تزریق و تعداد دُزهای تزریقی را اعلام می نماید، پس بازرسان ما به راحتی می توانند کل صنوف را کنترل نمایند.

ترافیک و آلودگیِ دردسرسازِ هوای تهران

وی اضافه نمود: در تهران متاسفانه هر کاری برای ساعت طرح ترافیک انجام دهیم، بازهم شلوغ است و ماشین های تک سرنشین منجر به ترافیک می شوند. برترین توصیه کماکان عدم تردد غیرلازم است. در نیمه دوم سال ما با معضل آلودگی و وارونگی هوا هم روبرو هستیم و ارتباط این دو عامل با ابتلا به کرونا وضعیف شدن ریه ها اثبات شده است؛ یعنی هرچه آلودگی بیشتر گردد ایمنی ریه پایین آمده و فرد مستعد ابتلا می شوند. راهکار کنترل معضل آلودگی هوا، حمل و نقل عمومی است اما متاسفانه کرونا شرایط را تغییر داده است. مثلا پیش از کرونا توصیه ما کاهش استفاده از وسایل یکبار مصرف بود تا پسماند کمتری فراوری گردد، اما اکنون توصیه ما تنها استفاده از وسایل یکبار مصرف است تا بهداشت رعایت گردد. این موضوع در خصوص حمل و نقل هم صدق می نماید که به افراد توصیه می کنیم از خودورهای شخصی استفاده نمایند تا احتمال ابتلای آنها به کرونا کاهش یابد ولی درعین حال آلودگی هوا بیشتر می گردد.

فرهادی درباره آنالیز رعایت پروتکل ها در ادارات نیز اعلام کرد: در مدیریت هوشمند کرونا هر دستگاه ناظر بر فعالیت خودش است و معاون توسعه هر نهاد، مسئول کنترل شرایط است. ناظر همه ادارات سازمان اداری استخدامی و ناظر عالی رعایت پروتکل های بهداشتی نیز وزارت بهداشت است. ما به طور رندوم چک و یا درصورتی که شکایتی از رعایت پروتکل ها در اداره یا نهادی گردد، اقدام به بازرسی و کنترل رعایت پروتکل ها می کنیم. البته پیش از آنکه احتیاج به آنالیز کارت واکسن کارکنان در بدو ورود به مجموعه باشد، متولیان مجموعه می توانند با وارد کردن مشخصات کارمندان خود در سامانه salamat.gov.ir متوجه تزریق یا عدم تزریق واکسن کارمندشان شوند و به آنها اعلام نمایند که موظف به تزریق واکسن هستند.

کنترل هوشمند کارکنان ادارات با سامانه امید

وی درخصوص کنترل هوشمند کرونا، گفت: اجرای کنترل هوشمند به شکل آنالیز کارکنان ادارات سراسری است ولی کنترل سامانه ای کشوری سراسری که متولی آن وزارت کشور است که با یاری وزارت ارتباطات و وزارت بهداشت کار می نماید فعلا در 3 استان در حال پایلوت است که تحت عنوان سامانه امید قرار است پس از اجرای پایلوت و اتصال به سامانه های کوچک دیگر در کل کشور اجرایی گردد. استان ها کار نظارت را به تفکیک انجام می دهند اما هنوز همه کشور به این سامانه متصل نشده اند. سامانه راه و شهرسازی برای کنترل ترددهای بین شهری و سامانه وزارت بهداشت به عنوان سامانه اصلی ارائه اطلاعات بهداشتی افراد به سامانه امید متصل خواهند شد.

میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور؛ 42 درصد

او با اظهار تاسف از پایین بودن درصد رعایت پروتکل های بهداشتی، تاکید نمود: میانگین کشوری رعایت پروتکل های بهداشتی حدود 42 درصد است و رستوران ها، پاساژها و نانوایی هم کمترین مقدار رعایت پروتکل ها را دارند. البته شاخص پروتکل های بهداشتی به زودی تغییر می نماید و عامل واکسیناسیون هم به زودی وارد شاخص خواهد شد.

الزامات بهداشتی برای تالارهای پذیرایی

فرهادی درباره رعایت پروتکل های بهداشتی در تالارهای عروسی و نوع نظارت بر آنها نیز، توضیح داد: کارکنان باید کارت واکسن داشته باشند و در قرارداری که با متولی مراسم بسته می گردد او باید تعهد دهد که همه مهمانان کارت واکسن دارند و این موضوع در بدو ورود مهمانان کنترل گردد. در عین حال قائل شدن فضای 4 متر مربعی برای هر فرد الزامی است. زمان مراسم هم نباید بیش از 2 تا 3 ساعت به طول بی انجامد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "واگذاری اختیار لغو یا اجرای دورکاری به مدیران دستگاه ها ، کنترل هوشمند کارکنان با سامانه امید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "واگذاری اختیار لغو یا اجرای دورکاری به مدیران دستگاه ها ، کنترل هوشمند کارکنان با سامانه امید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید