جزئیاتی از طراحی نظام ارجاع داخلی برای بیماری های مزمن سالمندان

به گزارش سلامت و زیبایی، معاون نظارت اداره کل درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی درصدد است تا سالمندان را قبل از دچار شدن به عوارض غیرقابل جبران بسیاری از بیماری ها مانند دیابت شناسایی کند و برنامه مدون و مستمر درمانی برای آنان در نظر بگیرد، گفت: برای تحقق این امر نظامی را به نام نظام ارجاع داخلی بیماری های مزمن طرح ریزی نموده ایم.

جزئیاتی از طراحی نظام ارجاع داخلی برای بیماری های مزمن سالمندان

به گزارش سلامت و زیبایی، دکتر صادقی راد با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی درصدد است قبل از دچار شدن افراد به عوارض غیرقابل جبران، برنامه مستمر درمانی برای آنان در نظر بگیرد، اظهار کرد: در این راستا تامین اجتماعی نظام ارجاع داخلی بیماری های مزمن را طراحی نموده است.

وی اضافه کرد: با ورود انسان به دوره میانسالی انواع و اقسام بیماری ها و فشارهای روحی و استرس ها خود را نشان می دهند بنابراین می طلبد که ما برای این قشر از جامعه برنامه ریزی خوبی داشته باشیم.

صادقی راد در ادامه گفت: وزارت بهداشت عزم جدی دارد که با اجرایی شدن طرح نظام ارجاع و پزشک خانواده مراجعات بیماران را ساماندهی و نظام مند کند. هر فردی بر اساس دانسته های خود مراجعات کاذب نداشته باشد، منابع نظام سلامت به سمت افراد نیازمند حرکت کند و این سطوح دیده شدن بیماران با برنامه ریزی صورت بگیرد.

وی با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی برای تحقق این امور برنامه های جدی را پیش بینی نموده و از نسخه الکترونیک شروع نموده و در حال حرکت به سمت پرونده الکترونیک سلامت است، اظهار کرد: این موضوع در دنیا تعریف گردیده و سازمان تامین اجتماعی هم مقدمات آن را انجام داده و زیرساخت های آن را فراهم نموده است.

معاون نظارت اداره کل درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: ما در مجموعه درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی که حدود 380 مرکز درمانی و 80 بیمارستان و 300 مرکز درمان سرپایی دارد پرونده الکترونیک را نهادینه نموده ایم و نسخه کاغذی در مراکز درمانی صادر نمی گردد.

صادقی راد که در یک برنامه رادیویی سخن می گفت با بیان اینکه پزشکان و امضای الکترونیک آنان باید در سیستم الکترونیک تعریف شوند و همه خدمات با یک کد ملی به صورت الکترونیک انجام خواهد شد گفت: این طرح برای سالمندان و بیمارانی که توانایی ایستادن و تحمل در صف بودن را ندارند بسیار مفید است.

به گزارش رادیو گفت و گو ، سالمندی، دوران مهمی از زندگی است و امروز به دلیل بالا رفتن امید به زندگی و کاهش میزان زاد و ولد در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، پدیده سـالمندی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.

بر اساس آمارهای سازمان دنیای بهداشت در سال 2000، سالمندان با آمار 600 میلیون نفر، هفت درصد جمعیت کلی را تشکیل می دادند در حالی که پیش بینی می گردد گروه سالمندان در سال 2050 میلادی، 16 درصد جمعیت آن روز دنیا را (دو میلیارد نفر) تشکیل دهند.

به موازات انتقال جمعیتی و انتقال اپیدمیولوژیک بیماری ها در دنیا، ایران نیز مراحل گذار جمعیتی و اپیدمیولوژیک را تجربه می نماید. شواهد از قرار دریافت ایران در مرحله انتقال سنی از میانسالی به سالمندی حکایت دارد و طی دهه های آتی شیب سالمندی بالایی را تجربه خواهد نمود.

دوره سالمندی با بیماری های مزمن و پرهزینه همراه است. امروزه کنترل هرچه بیشتر بیماری های مزمن غیر واگیر در کشور باعث افزایش و ارتقای سلامت جمعیت سالمندی می گردد و اگر پیشگیری از بیماری های مختلف در کشور مورد توجه ویژه قرار بگیرد می توان شاهد رشد نرخ امید به زندگی بود.

پیش بینی می گردد در سال 2030 گروه سنی 70 سال و بالاتر با دارا بودن کمتر از هشت درصد کل جمعیت دنیا، بیش از 50 درصد انواع سرطان ها، 58 درصد مبتلایان به دیابت و 95 درصد مبتلایان به آلزایمر و انواع دمانس، 62 درصد مرگ و میرهای ناشی از بیماری های غیرواگیر، 25 درصد مرگ و میرهای ناشی از حوادث و 30 درصد مرگ و میر ناشی از بیماری های واگیر را به خود اختصاص دهند بنابراین ضروری است دست اندرکاران نظام سلامت، سالمندی جمعیت را مورد توجه جدی قرار دهند و برای مواجهه با این واقعیت اجتناب ناپذیر تمهیدات لازم را فراهم نمایند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "جزئیاتی از طراحی نظام ارجاع داخلی برای بیماری های مزمن سالمندان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزئیاتی از طراحی نظام ارجاع داخلی برای بیماری های مزمن سالمندان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید